afbeelding van Rav Menachem Sebbag
Rav Menachem Sebbag

sjoeltijden

Geen artikelen aanwezig

Rav Menachem Sebbag

Rabbijn Menachem Sebbag, 42 jaar, is in Engeland geboren en heeft zijn theologische opleiding in Engeland en Israël gevolgd. Zijn Rabbinale opleiding heeft hij in Israël en Amsterdam gevolgd. Sinds 1997 is hij actief voor het Nederlands Israëlitische Kerkgenootschap als jongerenrabbijn. Hij was voorheen studiecoördinator en docent bij Het Nederlands Israëlitische Seminarium. Vanaf 1997 tot 2005 heeft hij tevens als Rabbijn van de Gerard Dousjoel in de Amsterdamse Pijp gefungeerd. Tegelijkertijd was hij directeur van Het Joodse Begrafeniswezen en heeft hij in 2005 de overstap gemaakt naar de Nederlandse strijdkrachten alwaar hij nu de functie van Hoofdkrijgsmacht rabbijn bekleedt.

Rabbijn Sebbag of, zoals hij zich door de meeste laat noemen, Rav Menachem, weet door zijn positieve benadering veel jonge mensen aan zich te binden en hen zodoende de weg naar het Jodendom – op een prettige manier – te laten zien. Met een menselijke benadering weet hij de, soms moeilijke onderwerpen en vraagstukken binnen het joods denken, uit te leggen.

Maar wij vragen u ons hierin niet blindelings te vertrouwen. Probeer het zelf uit en kom kijken wat Rav Menachem voor u kan betekenen.