afbeelding van Rav Menachem Sebbag
Rav Menachem Sebbag

sjoeltijden

Geen artikelen aanwezig

Nieuwsbrief

Geef a.u.b. je e-mail adres

Welkom bij Young AMOS

Wij zijn de jongeren afdeling van AMOS, de Amsterdamse Modern Orthodoxe Sjoel. Bij ons vind je o.a. vrijdagavondmaaltijden en leeravonden voor jongeren, waarbij jíj echt welkom bent; ben je orthodox, traditioneel, liberaal of joods en vrij, dat maakt voor ons geen verschil. Waar je ook staat binnen het Jodendom, wij staan open voor je.

Onze activiteiten organiseren we binnen de Halacha, de Joods religieuze wetten. Zo is er bij onze vrijdagavondmaaltijden eerst altijd de mogelijkheid om bij de vrijdagavonddienst aanwezig te zijn, het eten is kosjer en op de avond zelf houden we ons aan de Mitswot (bijvoorbeeld kiddoesj maken,bensjen etc.). Ben je niet bekend met Joodse wetten en gebruiken, dan helpen we je graag deze eigen te maken. Weet je niet goed hoe je een dienst moet volgen, dan leren we je dit graag. Maar wil je ‘gewoon’ aanwezig zijn, dan is ook dat goed.

Het geloof combineren we met gezelligheid. We hopen dat je met onze activiteiten het Jodendom kunt beleven op een manier die voor jou goed voelt; een Jodendom waar je je bij betrokken kunt voelen, zonder dat je je verplicht hoeft te voelen. Je hoeft bij ons dan ook geen lid te zijn, om deel te kunnen nemen aan één van onze activiteiten.

We hopen je graag een keer te zien bij één van onze activiteiten!

Meer informatie, YoungAmos@amossjoel.nl

Over ons

<